Scuola
Sono arrivati all'istituto comprensivo Regina Elena, nel I municipio di Roma, i primi arredi scolastici con lo sponsor di Roma. Quarantadue sedie e ventuno banchi che hanno riempito questa mattina due classi delle elementari

No impreat su e-registru, maistru suspèndidu

Casu a Casteddu, duritos subra privatesas in s’usu de su e-registru. Difida Cobas a istitutu

A bias, mescamente in sos primos tempos, su registru eletrònicu est istadu ogetu de cuntestatzione a banda de sos insegnantes. Cun crìticas abertas, at mòidu mescamente durante su collègiu de sos dotzentes. Andrea Scano, maistru de sa Colombo de Casteddu e cussigeras cumonale durante su primu mandadu de sa Giunta Zedda, est andadu finu in fundu: s’est refudadu de impreare su e-registru. O mègius: in comintzu l’at impreadu, ma posca at acabadu.

Resurtadu? Suspèndidu dae s’insegnamentu pro tres dies. Su provedimentu est istadu giai iscontadu dae su 20 a su 22 maju. Però Scano at a fàghere ricùrridu, e sos Cobas iscola ant giai difidadu s’istitutu. Refudu de sa tecnologia? No, tutela de sa privatesa, segundu su dotzente. Su maistru est aconcadu chi fintzas su Garante, in custu puntu, tèngiat carchi duritu. Dae segus bi dant àere fintzas chistiones prus pràticas: mescamente a sas elementares pro su maistru diat èssere prus simpre impreare sa carta respeto a sa tastiera.

“A martzu – ammentat su sindacadu de base – Scano aiat giai subidu unu protzedimentu disciplinare, aende·si concruidu cun sa santzione de su ‘richiamu iscritu’, pro un’ anàlogu fatu chi riguardaiat su no usu de sos iscrutìnios on line in una prataforma privada. Retengiamus chi fintzas tale santzione esseret illegìtima in su mèritu puru in sa forma, pro ite sa prima santzione comminabile a sos dotzentes no est s”at richiamadu ma ‘s’avertimentu iscritu'”.

Sos Cobas ant assistidu Scano in sas defensas disciplinares. E ant a patrotzinare su ricursu a su giùighe de su traballu de su Tribunale de Casteddu. “A Andrea – sutalìniat sa sigla – ant espressadu istima, aficu e solidaridade sos genitores de sos alunnos decrarende·si de acòrdiu cun sa sèberu suo de no impreare su registru eletrònicu”. E in tantu est giai partida, firmada Cobas, una difida a sos dirigentes iscolàsticos de sa Sardigna “in sa no obbligatorietà de s’usu de su registru eletrònicu e de sos iscrutìnios on line”.

Debutto del maestro Francesco Cilluffo al Lirico di Cagliari

La serata sarà dedicata a Bitti con l’adesione da parte del Teatro Lirico alla Campagna …