tifoseria

Sos Beatles «prus famados de Cristos»

Sa mùsica de sos Beatles comente a sa fide religiosa de su rock and roll

«No l’isco si su cristianèsimu at a durare prus de su rock’n’roll». Duda manna, sa de John Winston Lennon, publicada in die de oe dae su giornale London Evening Standard chistionende a suba de sos Beatles.

Fiat su 1966 e sa fama de sos bator de Liverpool fiat semper prus manna. Su discu essidu a coa de su 1965, “Rubber Soul”, regolleit cunsensos mannos addurende in sas classìficas e in sos coros de sos amantiosos issoro. Sa furriada istilìstica (prus marcada in “Revolver”, essidu s’annu a pustis) no aiat ingendradu reatziones malas e nemos, duncas, pariat a tretu de li pòdere parare su pee a John, Paul, George e Ringo. Nemmancu su maistru de linna nazarenu. «Semus prus famados de Cristos», nargeit John. E mai l’aeret naradu! Sas polèmicas, naturale, non mancheint e, pagas dies a pustis de sa essida de “Revolver”, Lennon deveit agatare carchi faeddu pro las menguare: «Si aere naradu – gasi in Chicago – chi sa televisione fiat prus famada de Gesùs, pro seguru no aia dadu perunu infadu. Non so contra a Deus, contra a Cristos o contra a sa religione».

Faeddos sintzeros? Podet èssere. De su restu, issu, unu mundu sena religione («and no religions too») si l’imaginaiat ebbia. Semper e cando sa popularidade de su grupu la dìamus pòdere bìdere finamentas tràmite sa classìfica chi Rolling Stone publicheit in su 2003. Intre sos 500 discos mègius, “Rubber Soul” (1965) nche l’agatamus in sa de chimbe positziones; “Revolver” (1966) in sa tres; “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” (1967) in sa prima. Curiosidade: Gesùs deviat cumpàrrere in sa cobertina de “Sgt. Pepper” in pare cun Marx, Crowley, Einstein e àteros. Ma a pustis disinneint chi nono.

Illusionismo con Mycras al teatro comunale di Elmas

Sabato 27 aprile al teatro comunale di Elmas in scena l’illusionismo spettacolare di Mycras con …