poesia

Poesias a iscola pro sensibilizzare a su ritziclo refudos

A Casteddu e provìntzia su progetu Ambarabà Ricicloclò pigat su bia cun sas poesias dedicadas a su ritziclo

Pro imparare s’importu de sa regorta e de su ritziclo de sos imballàgios in atzàrgiu pro mèdiu de sa poesia, ultres 600 alunnos de sas iscolas primàrias de Casteddu e provìntzia ant pigadu ala a su progetu Ambarabà Ricicloclò, promòvidu dae Ricrea, su Cunsòrtziu natzionale sena fine de lucru pro su ritziclo e su recùperu de sos imballàgios in atzàrgiu.

“Ambarabà Ricicloclò rapresentat un’ ocasione importante pro ispiegare a sas noas generatziones su balore de sa regorta diferentziada e de su ritziclo de sos imballàgios in atzàrgiu – ispiegat Roccandrea Iascone, responsàbile tzita de su Cunsòrtziu Ricrea -. Ogetos de impreu cuotidianu comente a barattoli, scatolette, lattine, truncos, secchielli, tapos e bombolette in atzàrgiu, si collidos e aviados a ritziclo, podent torrare a nou chintu. Sos alunnos de Casteddu e provìntzia si sunt dimustrados creativos realizende cuntentos originales”.

S’initziativa, realizada paris cun sa torrada a bìere Andersen, su mensile italianu de informatzione in sos libros pro piseddos e sa cultura de s’infàntzia, at bidu sa partetzipatzione de degheoto iscolas primàrias de Casteddu e provìntzia. “Apamus propostu a sos pipios de giogare cun sa limba assentende unu limerick, breve cumponimentu tìpicu de sa limba inglesa de su càbidu umorìsticu e nonsense, formadu dae chimbe versos in rima AABBA, ispiegat Barbara Schiaffino, diretora de sa torrada a bìere Andersen.

Sas classes si sunt ammustradas entusiastas, traballende a su progetu cun remenu e fantasia”. Ogni classe at presentadu dae un’a bator limerick, assentados dae sìngulos alunnos o de s’intrea classe. Sos traballos sunt istados valutados dae una cummissione de espertos, chi at elègidu comente a binchidoras sas sighentes classes: III A de s’I.C. Bidda de Putzu e Santu ‘Idu, sa classe IV de s’iscola primària “I Pinos” de Casteddu e sas classes V L-M de s’iscola primària N.2 de Sìnnai. Sos cumponimentos de sos tres finalistas ant a bènnere illustrados dae s’artista Enrico Macchiavello e espostos in una mustra itinerante.

plume razzi

EU FACTOR NEXT: “Progetto DIAST”

Progetto DIAST: Innovazione Spaziale in Toscana – Sviluppo propulsione elettrica avanzata e banco di prova …