pintore e arte

Pintore de Orroli premiadu a sa Biennale de arte de Bartzellona

Unu de bator locos cun su suo pintadu, “Su perdonu”, raffigurante unu torero chi s’inchina dae in antis su toru. Non s’arreaiat de arribbare finas a Bartzellona, espònnere sos cuadros suos e èssere premiadu comente a unu de sos prus interessantes artistas de su panorama internatzionale. Su pintore Stefano Panes, sanvitese originàriu de Orroli, s’est classificadu a su de bator locos a sa biennale de arte de Bartzellona cun su cuadru “Su perdonu” (unu torero chi s’inchina a su toru).

“Baddu – at naradu Panes – apo tocadu su gradino prus artu de cando sa carriera mea est incumentzada. Su caminu est àncora longa ma de sardu sunt orgoglioso de èssere istadu seberadu tra medas e de àere bintu”.

E est pròpiu sa Sardigna sa fonte de ispiratzione de Stefano Panes, in piessignu sas persones antzianas, sas antigas costumàntzias e traditziones. SOS cumplimentos sunt arribbados fintzas de su sìndigu Marco Antonio Siddi: “Sa comunidade – at iscritu a nùmene suo e de s’amministratzione – si sentit a beru orgogliosa de annoverare intre sos pròpios cumponentes unu prètzisu talentu”.

S’artista at a espònnere in sas imbenientes dies a Màntova Arte Expo.

Stefano Panes naschet in su 1977 a Orroli, in provìntzia de Casteddu e atualmente bias e traballat in Sardigna. De semper apassionadu de arte e de pintura, in su 2008 cunsighit su diploma acanta su litzeu artìsticu Foiso Fois de Casteddu. De carchi annu at detzìdidu de espònnere sas pròpias òperas in ocasione de mustras monogràficas e colletivas.

Pintore de mollu iperrealista, predilige sas temàticas de sos sugetos ligados a sa terra sua de orìgine e a sa cultura tìpica de sa Sardigna.
«[…] S’amore suo pro s’arte frorit in modde edade e s’afòrtiat partetzipende a carchi cursu de disinnu e pintura a ògiu cun relativas estemporàneas. Possedit un’òtimu connoschimentu de diversas tècnicas cales: carboncino, pastelli, creta, abbarolu e ògiu, predilige sa pintura iperrealista est un’estremadu ritratista in piessignu modu pintat pessonàgios tìpicos de sa terra sua, sa Sardigna [….]».

Mediterraneo: lunedì la temperatura più elevata mai conseguita

Record climatico del mare nostrum Le acque del Mar Mediterraneo hanno avuto lunedì la più …