pinna bio

Una pinna biològica pro acontzare sos ossos

Unu dispositivu chi s’assimìgiat a una pinna, chi at a permìtere a sos chirurgos de torrare a fàghere sa trama de sos ossos

Unos cantos sientziados australianos ant imbentadu unu dispositivu chi s’assimìgiat a una pinna, chi at a permìtere a sos chirurgos de torrare a fàghere sa trama de sos ossos in sas pessones chi tenent lesiones graes. Sa pinna biològica amaniada in  s’Universidade de Wollongong at a èssere adata mescamente  pro sos chi ant tentu intzidentes de màchina, at naradu  Peter Choong,  de su  “Tzentru de  Etzellèntzia  pro  Eletromateriales” de s’ateneu, presentende  unu protòtipu. Su dispositivu l’ant a perfetzionare  in s’ospidale St Vincent’s de Melbourne, in antis de l’isperimentare in sas pessones.

Su dispositivu emitit trama tzellulare cun unu mètodu chi s’assimìgiat a s’imprenta 3D, boghende a campu pìgios de  materiale tzellulare pro prenare sa setzione de s’ossu chi at tentu dannu.

In custa manera permitit  de fàghere impiantos a mesura cando si faghet un’interventu chirùrgicu, boghende·nche sa netzessidade de nche tirare sa cartilàgine e de la cultivare pro chidas in laboratòriu, pro sustituire  sa trama chi at tentu dannu o chi est malàida. “Cun custu dispositivu su chirurgu podet dolare e  torrare a fraigare, duncas personalizare, sa   trama chi devet acontzare”, at craridu s’ispetzialista.

cuola estiva preparazione ai test

UniCa: Scuola estiva di preparazione ai test – Medicina e Chirurgia

Scuola estiva di preparazione ai test d’ingresso ai corsi di studio della Facoltà di Medicina …