Amore

Leges de s’amore: esistent de sas règulas in sas còpias

Est istada evidentziada dae sos ricercadores s’esistèntzia de ”règulas” in sa formatzione de sas còpias. Ispiegadas sas leges de s’amore.

Tiremus a seberare partner chi tenent tra personalidades prètzisas issoro e chi pro tzertos aspetos siant fintzas prètzisos a nois. Lu rivelat un’istùdiu in sa torrada a bìere PNAS, giutu dae Yoobin Park de s’University of Toronto segundu cale b’est un’elevadu gradu de coerèntzia in sas persones chi seberemus. Ispiegadas sas leges de s’amore.

Sos ricercadores canadesos ant interessadu sos partetzipantes a s’istùdiu “German Family Panel”, partidu in su 2008; finas su 2017 ant collidu informatziones in sos partners de sos partetzipantes chi aiant acunsentidu a compilare questionari a hoc in sa pròpia personalidade. In su 2017 332 indivìduos aiant tentu nessi 2 relatziones diversas gai sos ricercadores ant cunfrontadu s’èsitu unos questionari compilados dae s’ex partner e de su partner atuale.

Ellus est istupadu chi sos partners de unu tzertu indivìduu tirant a s’assimigiare paritzu tra issos comente a personalidades.

“Sos nostros resurtados – referit Park intervistada – ammustrant chi b’at una tzerta coerèntzia in sas personalidades de sos partners de un’indivìduu, sugerinde chi sas persones in una tzerta medida tenent unu pròpiu ‘tipu’ pro cantu riguardat sa personalidade de cale sunt atràidos. Sos datos nostros ammustrant fintzas chi tiremus a seberare persones fintzas prètzisas a nois”. “Creamus chi sos nostros resurtados potzant tènnere importantes implicatziones pro cumprèndere si una relatzione destinada a durare – concruit. Carchi persones los podent interpretare in manera negativa, overas faghet a pensare a un”errore chi si repitet’ cando su sèberu torrat a rùere semper subra partners faddidos; ma si incontros una persone prètzisa a unu tuo ex, custu diat pòdere tènnere fintzas de sos chirros positivos. A esèmpiu podes isfrutare informatziones chi as imparadu in sa pretzedente relatzione tua pro interfacciarti cun su nou partner tuo”.

Le norme dell'Ue sull'Intelligenza artificiale

Le norme dell’Ue sull’Intelligenza artificiale

Importanti dettami presi in sede europea su un importante argomento Il Parlamento europeo ha preso …