Alexa Unica Radio
porto cervo

Costa Smeralda, vetrina pro made in Sardinia cun Insula Village

A Portu Cherbu naschet Insula Village, store tra artesania e food

Un’hub dedicadu a su primore de su made in Sardinia, una vetrina internatzionale pro sas produtziones chi prus de àteras contant sa Sardigna e fatzìlitant unu protzessu de marketing territoriale chi partinde de s’agroalimentare avalorat s’istòria, sa cultura, sa bellesa e sa capatzidade de innovatzione de un’ ìsula intrea. Est Insula Sardinia Village, sa noa realidade chi s’est ufitzialmente insediata in sa marina de Portu Cherbu.

Unu store cun atacadu break corner e ristorante cun coghina a bista, unu spaccato in s’artesania, in su design e, mescamente, in sos produtos alimentares e vitivinicoli sardos. S’idea est de su Cunsòrtziu industriale provintziale de su Nord Est Sardigna (Cipnes). “Custu est un’hub internatzionale istratègicu, chi nche dat sa possibilidade de intertzetare su nostru target”, ispiegat Massimo Masia, responsàbile de sa partzidura Agrifood de su Cipnes. Paris cun su presidente Mario Gattu e a su diretore Aldo Carta, Masia traballat a custu progetu de tres annos “pro contare sa Sardigna pro mèdiu de sas primores suos”.

“Apamus elaboradu unu pranu istratègicu pro sa realizatzione de unu network dedicadu a sa Sardigna e a sos sistemas produtivos de sos territòrios – ispiegat – chi poderet contare in manera agregada su protzessu de marketing territoriale in autu, avalorende non solu sas impresas ma su mundu chi contant e de cale so fìgias”.

Pro su cunsòrtziu industriale gadduresu cuddu mòidu eris est solu su primu passu. “Intro s’imbeniente beranu amus a inaugurare Expo Sardigna – annùntziat – un’ispàtziu de 10mila metros cuadret chi at a cuntènnere un’ampra àrea pro sa produtzione, un’iscola de chef e ispàtzios pro sa promotzione de sa cultura e de s’enogastronomia sarda”. Su network est partidu su coladu annu cun s’ativatzione de corner promotzionales in sas naves Moby e Tirrenia, “chi nche cunsentint de intertzetare flussos internatzionales in intrada e in bessida”, de un’ àrea a su Forte Village de Pula, “chi cada annu faghet 100mila presèntzias cun su 70% de istràngios èsteros”, e a Portu Tundu, “in partenariadu cun importantes grupos alberghieros”. A s’inauguratzione s’assessore regionale de su Turismu, Gianni Chessa, e sos sìndigos de Altzaghena e de Terranoa, Roberto Ragnedda e Su de sete Nizzi.

About redatzione sardo

Redatzione chi s'òcupat de sas notizias in limba sarda in su portale. Cultura, eventos, tzìnemas, ispetàculu e teatru sunt sos argumentos tratados.

Controlla anche

Coldiretti: incontro sull’asino sardo all’Exmè di Nuoro

Asino sardo: dalla tutela della razza in Sardegna alle opportunità su turismo, agroalimentare e sociale …