meloni loviselli

Policlìnicu Casula top in tzita in sos social

Resurtados in sa tzita mèdicu-malàidu presentados a cungressu internatzionale Isa R52 Firenze

Policlìnicu universitàriu Duilio Casula puntu de riferimentu internatzionale pro sa tzita social e pro cussa tra mèdicos-malàidos e infermieri malàidos. Sa pàgina Facebook de s’Aou tenet ultres 14.600 like cun atzas de 90-100 mila interatziones in sos post, mentras su profilu Instagram tenet ultres 4.300 follower. Nùmeros importantes, chi cunsentint a s‘Azienda ospedaliero universitària de Casteddu de impreare sos social fintzas comente a unu beru e pròpiu Urp online.

Ma sa tzita podet èssere social e innovativa fintzas impreende sos mèdios traditzionales. Nd’est s’esèmpiu su servìtziu de acasàgiu de su Prontu sucurru de su Policlìnicu, ativu de su trìulas de s’annu cùrridu gràtzias a sa collaboratzione fintzas cun su cursu de làurea in Sièntzias de sa Tzita de s’Universidade de Casteddu. Si nd’est faeddadu a Firenze, a su cungressu internatzionale Isa R52 interim meeting promòvidu dae s’International Sociological Association.

A presentare sos ùrtimos datos sunt istados Fabrizio Meloni, responsàbile Tzita e Relatziones esternas de s’Aou de Casteddu, Elisabetta Gula, filosofa de su limbàgiu e dotzente de Sièntzias de sa Tzita de s’Universidade de Casteddu, e Claudia Loviselli (Aou Casteddu). “Sa tzita sanitària est semper prus importante – ispiegat Meloni – pro custu nois comunichemus subra prus frontes e cun prus mesos. Importante fintzas su cara a cara. Sa possibilidade pro sos malàidos e sos parentes de tènnere unu flussu de informatziones pressoché continu – narat Elisabetta Gula – at permìtidu de creare unu raportu mègius tra malàidos e mèdicos, infermieri e oss chi totus sas dies òperant in Prontu Sucùrridu. Fintzas in custu casu, sutalìniat Claudia Loviselli “sos datos sunt eloquenti: riduzione sensìbile de sos sejos e satisfatzione de sos malàidos chi oscilla a fùrriu a su 90%”.

social network

Social network e l’educazione dei giovani

I social network giocano un ruolo sempre più significativo nell’educazione dei ragazzi. Questa volta, abbiamo …