Alexa Unica Radio
Pizza

Boom pizza in Sardigna, 6mila faina

Cna, 1 esertzìtziu pro 267 abitantes su dòpiu de sa mèdia italiana. Est pizza mania.

Boom de pizza in Sardigna. In s’ìsula sunt istadas tzensidas ultres 6mila fainas chi produent custu alimentu (non solu pizzerie e ristorantes, ma fintzas rosticcerie, gastronomias, panifici e tzilleris), su 4,82% de su totale de 128 mila in Itàlia: un’esertzìtziu ogni 267 abitantes contra una mèdia italiana de unu produtore ogni 472 abitantes. S’ìsula est meda serente a s’Abrutzu, sa regione chi cun un’esertzìtziu ogni 263 abitantes, mustra sa majore densidade de produtores de pizza in sa penìsula. In Sardigna, annotamala, est majore respetu a su restu de Itàlia fintzas sa crèschida de su nùmeru de fainas iscritas a s’Aposentu de Cummèrtziu: in su 2019 s’est registradu un’aumentu de 114 faina respeto a su 2018: +1,9% contra su 1,1% de sa mèdia natzionale. Si tràida de unu de sos inditzes prus artziados in sa natzione. Annotamala, cunsideradas sas fainas de ristorazione in Sardigna, ultres su 50% previdet in su pròpiu menu fintzas sa pizza. Fintzas custa est tra sas pertzentuales prus artas in Itàlia.

Sa crèschida esponentziale de su setore in Sardigna s’evince de sos datos de su segundu Raportu congiunturale in sa Pizza realizadu dae sa CNA Agroalimentare. In su cunfrontu tra sos datos de su 2018 e cussos de su 2019 si registrat una crèschida de sa 1,1% in su nùmeru de impresas chi produent pizzas.

In Itàlia si registrat in mèdias unu produtore de pizza ogni 472 abitantes. Mèdia chi salas in manera sensìbile in Sardigna ue b’at un’esertzìtziu ogni 267 abitantes (meda serente a s’Abrutzu chi cun un’esertzìtziu ogni 263 abitantes ammustrat sa majore densidade de produtores de pizza in Itàlia). “Nointames sa crèschida e s’evolutzione de custu setore, in manera paradossale in custu momentu de crisi occupazionale sas impresas sardas tenent dificultades a agatare pizzaioli espertos e capatzos – narat Maria Antonietta Dessi, responsàbile CNA Alimentare Sardigna -. B’at un’atentu semper majore cara a sa calidade, cun noas variantes comente a pro esempru sos impastos a lievitazione naturale, de longa durada o cun farinas integrales. B’at annotamala una proposta semper majore fintzas de cundimentos ligados a su territòriu e istajonales e fintzas su servìtziu est meda megioradu”.

About redatzione sardo

Redatzione chi s'òcupat de sas notizias in limba sarda in su portale. Cultura, eventos, tzìnemas, ispetàculu e teatru sunt sos argumentos tratados.

Controlla anche

tik tok calendario cultura eventi weekend

Scopri il Weekend in Sardegna con Unica Radio su TikTok

Vieni con noi alla scoperta del weekend perfetto! Unica Radio ti guida attraverso le migliori …