grano sardo a milano

Trincu de su nastru a Milanu pro s’Universidade de sa birra

Polu formativu de Heineken Itàlia dedicadu a professionistas de sa birra

Trincu de su nastru a Milanu pro Universidade de sa birra, su polu professionale promòvidu dae Heineken Itàlia e giradu a sos operadores de su setore. S’Universidade, chi tenet sede in su bighinadu de Lambrate in sos ispàtzios unu tempus ocupados dae una tipografia e oras recuperados, oferit in ultres 1000 metros cuadrados àulas pro sa didàtica e s’istùdiu, ma fintzas esperièntzias e connoschimentos in su mundu de sa birra, de sa matèria in antis a sa tassa, cun insegnantes ispetzializados e cun s’usu de su digitale.

Su giustu est cuddu de divulgare know how e cumpetèntzias de artu livellu pro sos operadores de su setore e segugiare oportunidade de business pro s’intrea filiera. Su mercadu de sa birra in Itàlia “bias unu momentu dinàmicu, una bera e pròpiu beranu – at naradu Soren Hagh, amministradore Delegadu de Heineken Itàlia -, su ruolu nostru est cuddu de ghiare sa categoria e de isvilupare su business pro mèdiu de investimentos, chirca, innovatzione e formatzione pro sos operadores, cumponente imprescindibile pro s’isvilupu. Su progetu de Universidade de sa Birra est 100% made in Italy, ma in manera potentziale esportabile fintzas a s’èsteru”.

A oe s’Universidade at giai formadu ultres 1.000 operadores e s’obietivu pro su 2019 est de addopiare. “Su setore de sa birra est creschidu in Itàlia comente a cantidade e comente a calidade – at agiuntu Alfredo Pratolongo, diretore Tzita e Afares istitutzionales Heineken Itàlia – e s’universidade si faghet portaboghe de sa cultura de sa birra respeto a sos operadores de su setore”. Sa birra “creat richesa in Itàlia e in Lombardia – at naradu s’assessore a s’Isvilupu econòmicu de Regione Lombardia, Alessandro Mattinzoli -, oportunidade de crèschida non solu econòmica ma fintzas ocupatzione”. Mentras s’assessore a s’Urbanìstica de sa Comuna de Milanu, Pierfrancesco Maran, fintzas issu presente a su trincu de su nastru, at sutaliniadu comente a s’universidade at agatadu domo in su bighinadu de Lambrate “chi tenet una sòlida traditzione in fatu de birra”.

Birra: secondo il CIB è una bevanda inclusiva

Il Centro Informazione Birra (CIB) di AssoBirra mette in evidenza l’importanza del tema “Diversity & …