operazione guardia costiera

Mare seguru a Casteddu, 300 mobilitados

Còmpidas in marina e in abba cun 29 mesos e 2 aeroplanos pro Mare seguru

Torrat comente a cada annu s’operatzione Mare seguru de sa Guàrdia costera de Casteddu cun s’obietivu de garantire sa seguridade de bagnantes e imbarcatzione e averguare su respetu de sas normas e de sas ordinàntzias chi regulant sas fainas in abba, in marina e in sas àreas de su demàniu marìtimu. Sa Capitaneria de portu at a ischierare de oe 29 mesos navales e terrestres, duos aeroplanos de sa setzione de Dèximu Mannu e 300 tra òmines e don distribuidos in sos vàrios prèsides chi s’agatant in su territòriu de cumpetèntzia de sa diretzione marìtima de su cabulogu: 950 chilòmetros de costa de portu Tangone a Capu Monte Santu.

“Sos giustos – at ispiegadu su cumandante Giuseppe Minotauro – sunt aguales respetu a cussos de sas pretzedentes operatziones: riduzione de sos intzidentes, garantzia de unu tranchillu e ordinadu impreu de sas marinas e de su mare a banda de bagnantes e dipartisti, verìfica in su respetu de sa disciplina chi règula sas fainas professionales e non chi s’acumprint in sas àreas de su demàniu marìtimu”. Rifletores puntados fintzas in sa preventzione pro sensibilizzare sos tzitadinos in sos arriscos chi faghent a cùrrere cando de essit in barca ma fintzas cando s’istat a discansu sdraiati a pigare su sole.

Ant a èssere esecutados còmpidas in sas imbarcatziones e distribuidos belle 500 bollini biaitos. Sa presentada de s’operatzione Mare seguru est istada fintzas s’ocasione pro sestare unu bilantzu de su coladu annu. In su 2018 sunt istados 95 sos interventos de sucurru fatos e 218 sas persones sarvadas. Ultres 15mila sos controllos, 244 sos illètzitos rilevados, tres sas persones mortas in mare, 357 sos bollini biaitos emìtidos.

segreti per una pelle sana e radiosa in estate

I segreti per una pelle sana e radiosa in estate

Tenendo conto di cinque piccoli accorgimenti è possibile preparare al meglio la pelle per l’estate …