asinara

Asinara inèdita in “The Photo Solstice”

Chentu artistas in Asinara a cunfrontu in progetu Fundatzione Sardigna

Unu logu de bellesa e faschent e unu tema interessante, sa contaminatzione tra sas artes. S’Asinara, sa Ìsula chi at acasagiadu su càrtzere de màssima seguridade, acollit de su 20 a su 22 làmpadas “The Photo Solstice – Sas dies de sa Fotografia”. In programma lectures, talk e tàulas tundas e fainas de laboratòriu. Pro tres dies una comunidade de chentu persones tra fotògrafos, filòsofos, iscritores, istòricos, cineasti, crìticos de s’arte e de sa fotografia, s’insedierà in allògios e ispàtzios de istùdiu apo difùndidu in su territòriu de s’Ìsula pro dar chintu a unu diàlogu tra sas vàrias disciplinas artìsticas.

Lòmpidu a sa 2/a editzione su progetu de sa Fundatzione de Sardigna, (AR/S), cun sa diretzione artìstica di Marco Delogu, annovera tra sos istràngios su filòsofu Giorgio Agamben, s’iscritore Edoardo Albinati, su diretore de sa Maison Europeenne de sa Photographie Simon Baker, su giornalista e istòricu Maurizio Caprara, su regista Giovanni Columbu, su vìdeu maker Vincenzo Ligios. Posca sos tres fotògrafos Paolo Benidora, Matthew Montheit, dotzente a su Massachusetts Arte Institute e Pino Musi, dotzente a sa Cornell University.

Binti fotògrafos, arratzados tràmite open call, soggiorneranno in manera gratuita in s’Ìsula gràtzias a sas bursas de istùdiu ofertas dae sa Fundatzione de Sardigna e de s’assessoradu regionale a su Turismu. A sos partetzipantes, coordinados dae tres tutor, at a èssere afidada fintzas sa realizatzione de unu traballu “topogràficu”: unu patrimoniu de immàgines inèditas chi gràtzias a s’amparu de sa Sardigna Film Commission at a èssere postu a disponimentu de su Parcu Natzionale de s’Asinara e de sas istitutziones pùblicas e privadas interessadas in sa promotzione culturale e turìstica de s’Ìsula e de su territòriu suo. Su progetu bidet sa collaboratzione de su Parcu Natzionale de s’Asinara e s’amparu de s’Assessoradu regionale a su Turismu e Sardigna Film Commission.

Sorso: Continua la manifestazione "Teatro a palazzo Baronale"

Sorso: Continua la manifestazione “Teatro a palazzo Baronale”

Interessante manifestazione organizzata da una nota compagnia teatrale sassarese Dopo il grande successo ottenuto durante …